Grote beurt
Bij de meeste voertuigen moet eens per twee jaar of om een bepaald aantal kilometers een grote beurt worden uitgevoerd. Bij weinig gebruik een maal per twee jaar en bij veel gebruik om het voorgeschreven aantal kilometers meestal is dit 15000 km maar bij sommige (bedrijfs-)wagens kan dit ook om de 17500 km of zelfs 22500 km zijn. U kunt dit schema meestal vinden in het instructieboekje van de wagen.


Bij de grote onderhoudsbeurt worden de remmen en onderstel grondig gecontroleerd dit is vooral voor uw eigen veiligheid, verder worden remvloeistof, motor,- en evt. achteras olie en diverse filters vervangen en diverse onderdelen schoongemaakt en/of gesmeerd en gecontroleerd, Dit is vooral om de betrouwbaarheid en levensduur van uw wagen te vergroten.


Kleine beurt
Een kleine beurt is bedoeld als tussentijdse check en wordt normaal tussen twee grote beurten uitgevoerd. Bij dit klein onderhoud wordt de olie ververst, oliefilter vervangen, worden remmen, verlichting, banden, onderstel en vloeistoffen gecontroleerd.


Distributie-riem
Het vervangen van een distributieriem hoort ook tot onderhoud aan de wagen, dit is een getande riem, die vanaf de krukas de nokkenas en vaak ook een waterpomp aandrijft, Verder dienen er vaak samen met de distributieriem een spanrol of looprollen mee vervangen te worden, en is meestal ook aan te raden om een v-snaar(en) of een multiriem mee te vervangen.